друкувати


На Запоріжжі сільгосппідприємства захищатиме спеціальний оперативний штаб

1 вересня 2017, 18:33

Розпорядженням голови Запорізької обласної державної адміністрації створено регіональний оперативний штаб із протидії протиправному поглинанню та силовому захопленню сільськогосподарських підприємств (аграрному рейдерству). Про це повідомляє прес-служба Запорізької ОДА.

Його очолив перший заступник голови облдержадміністрації Дмитро Давтян, а до складу увійшли керівники та фахівці Головного територіального управління юстиції, головних управлінь Національної поліції, Служби безпеки, Держгеокадастру, обласної прокуратури, а також представники громадських організацій, які представляють інтереси сільгосптоваровиробників.

За своїми функціями оперативний штаб має постійно здійснювати моніторинг та аналіз стану справ і причин виникнення ситуацій із протиправним захопленням земель з виїздами на місце, зокрема, на підставі звернень сільгосппідприємств, землевласників та землекористувачів; вживати в межах повноважень заходів щодо припинення протиправного захоплення земель, майна та врожаю сільгоспвиробників; за результатами засідань оперативного штабу надавати керівництву обласної державної адміністрації відповідну інформацію та пропозиції.