друкувати


АПК може допомогти Уряду — Козаченко

16 березня 2016, 11:47

В держави постало важливе завдання – перезавантаження уряду та позбавлення його від олігархічного впливу, для цього потрібний постійний контроль з боку громадських та загальнонаціональних професійних об`єднань АПК, які функціонують у реальному секторі економіки. Про це  заявив народний депутат України, президент ВГО "Українська аграрна конфедерація" Леонід Козаченко.

"Зараз в Україні існує близько 270 асоціацій подібного профілю, приміром, у аграрній галузі їх нараховують понад 43 асоціації, і більшість із них можна назвати цілком незалежними та самодостатніми. Жоден олігарх не може вплинути на приклад, на Асоціацію фермерів, яка представляє інтереси понад 37 тисяч селян. Подібних громадських об`єднань багато, тож треба дати їм слово, і можливість обирати того, кого вони хочуть бачити серед професіоналів у новому технічному уряді", — заявив він.

За його словами, подібні професійні об`єднання, як правило, є абсолютно незалежними від впливу олігархів, та не лобіюють  їх інтереси.

"З керівниками фракцій Парламенту ми, навіть, обговорювали можливість проведення праймеріз за участі усіх профільних асоціацій, які мають загальнонаціональний статус. Адже ніхто краще не знає професіоналів своєї сфери, аніж люди, які в ній працюють. Тому надати слово професійним організаціям у формуванні Уряду було б виваженим та цілком прийнятним рішенням", — наголосив президент УАК.