друкувати


Підписано угоду з французьким товариством щодо технічного нагляду за риболовними суднами

31 серпня 2017, 21:10

Технічний нагляд за суднами, які мають право на плавання під прапором України, відтепер може здійснювати класифікаційне товариство Bureau Veritas (Франція). Про це повідомляє прес-служба Держрибагентство.

В результаті переговорів між представниками Держрибагентства та іноземних класифікаційних товариств було підписано двосторонню Угоду про співпрацю.

Відтепер українські риболовні судна можуть проходити необхідні технічні процедури з отримання класифікаційних документів у товариства Bureau Veritas. Документація цієї компанії є міжнародного зразка та визнається всіма країнами. Так, риболовним суднам стане легше та дешевше здійснювати технічний нагляд, оскільки зазначена компанія має розгалужену систему представництв.

Найближчим часом планується переглянути угоду з Регістром судноплавства України в частині умов та якості надання послуг цим класифікаційним товариством.

Також Держрибагентство продовжує переговори щодо співпраці з Американським бюро судноплавства з метою розширення можливостей, де судновласники можуть проходити відповідний технічний нагляд. Документи, видані зазначеним товариством, також є міжнародного зразка.