друкувати


Cargill інвестує в штучне вирощування м'яса

30 серпня 2017, 14:17

Компанія Cargill придбала частку в стартапі Memphis Meats, який розробляє технологію вирощування м'яса з самовідтворюваних клітин тварин. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Відзначається, що Cargill прагне до зростання портфеля білків. Це включає в себе інвестування і розвиток традиційних білкових підприємств компанії, а також вивчення нових можливостей для майбутнього зростання.

«Наша мета — запропонувати повну корзину товарів нашим клієнтам. Наш стратегічний альянс із Memphis Meats — захоплюючий спосіб для Cargill дослідити потенціал у збільшенні сегмента культивованого м'яса білкового ринку», — повідомив керівник Cargill Protein Брайан Сайкс (Brian Sikes).

Згідно із повідомленням The Wall Street Journal, це перший випадок у світовій практиці, коли «традиційний» виробник м'яса вкладає інвестиції в сектор «чистого м'яса», який тільки зароджується, учасники якого заявляють, що їхня продукція краща для навколишнього середовища, ніж м'ясо, отримане відгодовуванням і подальшим забоєм тварин.