друкувати


Кувейт зняв заборону на українську курятину

30 серпня 2017, 13:00

Держава Кувейт зняла заборону на імпорт курячого м'яса та яєць з України з огляду на відсутність небезпеки зараження пташиним грипом. Про це йдеться в повідомленні ради експортерів та інвесторів при МЗС України.

Нагадаємо, 16 березня цього року Держпродспоживслужба повідомила експортерів української курятини, що через високопатогенний грип птиці (ВПГП) Ємен, Ірак, Йорданія, Катар і Китайська Народна Республіка ввели тимчасову заборону на експорт птиці та продукції птахівництва з усієї території України.

Раніше Йорданське Хашимітське Королівство зняло обмеження на імпорт м’яса курятини та домашніх тварин з України. Також обмеження скасували Ірак та Катар.  

Інформуємо, що 20 серпня знято заборону на імпорт з України м'яса птиці (свіже, охолоджене, заморожене, оброблене), похідних від нього продуктів і яєць з огляду на відсутність небезпеки зараження пташиним грипом (H5N8)», — йдеться у повідомленні.

Крім цього, Державна служба з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів стверджує, що українські виробники продукції птахівництва не використовують фіпроніл (хімікат для боротьби з комахами).