друкувати


Яйця з фіпронілом виявлено в 17 країнах

29 серпня 2017, 18:31

Представники Європейської комісії заявили, що яйця, заражені фіпронілом, виявлено в 17 країнах. Про це повідомляє Associated Press News.

Нагадаємо, що Державна служба з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів стверджує, що українські виробники продукції птахівництва не використовують фіпроніл (хімікат для боротьби з комахами).

Представник ЄС із питань торгівлі та сільського господарства Деніел Росаріо розповів, що яйця з фіпронілом виявлені в Швеції, Великобританії, Австрії, Ірландії, Італії, Люксембурзі, Польщі, Румунії, Словенії, Словаччини, Данії, Швейцарії та в Гонконзі (особливий адміністративний регіон Китаю).

Крім того, кілька виробників в Нідерландах і Бельгії перебуваютьпід слідством, окрім того, низка ферм припинили роботу у Франції й Німеччині.

4 серпня найбільша німецька мережа продуктових магазинів Aldi вилучила з продажу всі курячі яйця. Компанія змушена була піти на цей крок після того, як у продукції з Нідерландів виявили сліди фіпронілу — токсичного хімікату для боротьби з комахами. Німецькі ЗМІ стверджують, що нинішній продуктовий скандал ризикує стати одним із найбільших в історії Євросоюзу.