друкувати


«Бунге СА»  інвестує  в Миколаївський порт $30 млн — меморандум

28 серпня 2017, 17:06

Відбулося підписання Меморандуму про співробітництво між Адміністрацією морських портів України (АМПУ) та компанією «Бунге СА», в рамках якого передбачено виділення коштів у розмірі $30 млн на завершення інвестиційного проекту в Миколаївському порту. Деталі документу повідомили під час прес-брифінгу за участі міністра інфраструктури України Володимира Омеляна, повідомляє  кореспондент AgroPolit.com.

Нагадаємо, що у розвиток портової інфраструктури держава інвестує 3,5 млрд грн. Водночас, АМПУ заклала на  днопоглиблювальні роботи у 2017 році майже 2 млрд грн. 

За словами Володимира Омеляна, саме такі інфраструктурні проекти підвищують інвестиційну привабливість України.

У свою чергу посол США в Україні Марі Йованович додала, що Bunge вже інвестувала в інфраструктуру України $280 млн і створила близько 1500 робочих місць.

Керівник Адміністрації морських портів України Райвіс Вецкаганс зазначив, що і в цій справі головне не саме підписання меморандуму, а характер співпраці.

Даний проект має на меті не лише збільшити об’єми перевалки, а й збільшення надходжень в економіку і створення робочих місць в Україні», — зазначив він.

Головний виконавчий директор Bunge регіону в Європі, на Близькому Сході та в Африці Томмі Йенсен нагадав, що в червні минулого року було відкрито завод з переробки зерна й перевантажувальний комплекс. І нині компанія пишається цим об’єктом. Саме тому Bunge вірить у потенціал агросектору України та має на меті посилювати свої позиції на ринку України.

У рамках цього проекту ми зобов’язуємся забезпечити 400 тис. т додатково до вантажоперевезень України», — підсумував Томмі Йенсен.