друкувати


Гройсман пообіцяв збільшити компенсацію за сільгосптехніку

28 серпня 2017, 18:27

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман має намір підвищити розмір фінансування компенсації за українську сільськогосподарську техніку. Про це повідомила прес-служба Кабінету Міністрів.

Нагадаємо, що Мінагрополітики запустило серію відеороликів. Серед них — інструкція про те, що потрібно зробити для отримання 20% компенсації за придбану сільськогосподарську техніку та обладнання українського виробництва.

Зокрема, уряд має намір направити українським фермерам 1 мільярд гривень компенсації вже у 2018 році.

Голова уряду переконаний, що 20-відсоткова компенсація вартості сільгосптехніки дасть можливість українським сільгоспвиробникам поліпшити показники виробництва, а заодно й оновити свій парк машин. Окрім цього, у виграші опиняться й українські виробники сільгосптехніки.

Як заявив прем'єр, у цьому році на програму виділено 550 млн грн, але це тільки початок: у наступному році обсяг асигнувань повинен бути збільшений.

Гройсман переконаний, що влада зацікавлена ​​в зростанні кількості українських фермерів і заводів, що дозволить як розширити виробництво, так і забезпечити громадян робочими місцями.

Нагадаємо, раніше уряд України прийняв рішення про розширення переліку фінустанов, де аграрії зможуть отримувати 20% компенсації за купівлю с/г техніки; часткову компенсацію зможуть отримувати не лише держбанки, а й ті банки, в яких у статутному капіталі 75% та більше — державні.