друкувати


ЗВТ між Україною та Канадою слід доповнити вільним рухом трудових ресурсів — думка

30 серпня 2017, 10:16

Зона вільної торгівлі між Україною та Канадою має бути підкріплена відкритими кордонами для людей. Таку думку висловив канадський фермер, виходець з України, радник голови АФЗУ Денис Ковальський в ексклюзивному інтерв’ю AgroPolit.com.

Нагадаємо, що з 1 серпня почала діяти зона вільної торгівлі між Україною та Канадою. Угодою скасовано 98% тарифів на українські товари, які продаватимуться до Канади. Для канадських товарів одразу скасовується 72% тарифів, а упродовж 7 років безмитний експорт зросте до 98%.

За його словами, це допоможе українським аграріям приїжджати в Канаду на роботу й отримувати досвід.

Я гадаю, що не може бути жодної вільної торгівлі без відкриття кордонів для людей. Повинен бути вільний рух трудових ресурсів між Україною та Канадою», — уточнив Ковальський.

Він вважає, що якби років 10—15 років тому для українців був безвізовий режим із Канадою, США, Європою, щоб молодь мала можливість їздити, то вони б думали зараз по-іншому.

Ще Україна потребує канадської техніки. В Канаді виготовляють багато хорошої техніки мінімальної культивації. Ми також не маємо хорошої бринзи. Це небагато, але з цього можна починати», — підсумував Денис Ковальський.