друкувати


На посаду Кутового пропонують Мартинюка

28 серпня 2017, 13:21

Наразі необхідно прискорити вирішення питання щодо призначення нового керівника Міністерства аграрної політики та продовольства й розглянути на цю посаду кандидатуру першого заступника міністра агрополітики та продовольства Максима Мартинюка. Про це заявив заступник голови Комітету Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин Олександр Бакуменко в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна».

За його словами, ситуація зі звільненням міністра агрополітики наразі перебуває у підвішеному стані, але так не має бути.

«Треба ухвалити рішення про відставку міністра, а потім, наступним етапом, — рішення про його призначення», — зазначив Бакуменко.

Він розповів, що міністр аграрної політики Тарас Кутовий звернувся в аграрний комітет Верховної Ради з проханням підтримати його рішення піти з посади керівника міністерства. Комітет вирішив задовольнити відставку, однак для розгляду її парламентом необхідне аналогічне рішення комітету ВР з питань правової політики і правосуддя.

Ми є профільним комітетом, але не базовим. Це питання має розглянути комітет з питань правової політики та правосуддя, але він поки що цього не зробив», — сказав заступник голови Комітету ВР з питань агрополітики.

І додав, що необхідно завершити процедуру звільнення міністра.

Від імені комітету я писатиму листа голові Верховної Ради з проханням сприяти вирішенню цього питання», — уточнив Бакуменко.

На його думку, новим керівником Мінагрополітики і продовольства міг би стати його перший заступник.

Я вважаю, що Максим Мартинюк працює доволі ефективно. Комітет із ним плідно співпрацює. Якщо прем'єр буде вносити його кандидатуру, то, гадаю, комітет, її підтримає», — підсумував Олександр Бакуменко.