друкувати


Земельні відносини промоніторять — проект постанови уряду

23 серпня 2017, 16:29

Кабінет Міністрів України схвалив проект постанови про реалізацію пілотного проекту щодо проведення моніторингу земельних відносин. Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду в середу, повідомляє УНІАН.

«Йдеться про об'єднання баз даних декількох відомств і узагальнення цієї інформації для землекористування. І в цьому проекті бере участь Світовий банк», — повідомив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Максим Мартинюк.

Він також зазначив, що вперше інформація з різних відомств буде об'єднуватися, аналізуватися та узагальнюватися.

Згідно із запропонованою урядом моделлю проведення земельної реформи, купувати землі, у разі скасування мораторію, зможуть виключно громадяни України — фізичні особи, при цьому максимальний поріг власності одного громадянина не перевищуватиме 200 га.

Водночас робоча група при Мінагропроді допускає можливість продажу земельних ділянок з урахуванням ряду обмежень невеликим господарствам — юридичним особам.

Нагадаємо, що з 2001 року в Україні діє мораторій на купівлю-продаж земель сільськогосподарського призначення. У жовтні 2016 року Верховна Рада продовжила його дію до кінця 2017 року.