друкувати


Українські ціни на харчі на 20% менші за світові

23 серпня 2017, 14:32

Динаміка цін на продукти харчування за 26 років незалежності вказує на те, що рівень українських поступово наближується до світових. Про це кореспонденту ГолосUA заявив експерт Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин.

Раніше повідомлялося, що до кінця року відбуватиметься підвищення цін щодо більшості товарних позицій, а перша половина 2018-го відзначиться піком вартості продуктів.

На його думку, сьогодні ціни на продукти харчування в Україні менші світових.

«90% продуктів, які ми в даний час споживаємо, це продукти харчування внутрішнього виробництва, і сьогодні поки що ціни менше світових десь на 20%, а за деякими позиціями – на 10%», - пояснив він.

За словами аналітика, якщо порівнювати з нашими сусідами, то в доларовому еквіваленті ціни менші на продукти тільки в Білорусі.

Разом з тим, що стосується цін на промислові товари, які ми однозначно веземо з-за кордону, то в цьому сегменті ми досягли рівня світових цін. Весь імпорт в країні – це однозначно світові ціни. Всі промислові товари, ввезені з-за кордону, не продаються у нас нижче рівня світових цін», - резюмував Пензин.