друкувати


Держрибагентство та Нацполіція підписали меморандум про співпрацю

23 серпня 2017, 11:21

Держрибагенство та Національна поліція України домовились співпрацювати проти браконьєрства та корупції. Про це повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства.

Відповідний Меморандум було підписано Головою Держрибагентства Яремою Ковалівим та начальником Управління організації діяльності підрозділів поліції на воді та повітряної підтримки Сергієм Науменком.

Меморандум вступає в дію з моменту підписання і діє протягом 5 років. Його мета – проведення спільних заходів  рибоохоронним патрулем та Нацполіцією для  більш ефективної боротьби з незаконним, непідзвітним, нерегульованим рибальством, а також корупційними явищами у рибній галузі.

Йдеться про спецоперації відносно рибалок-промисловиків, що перевищують квоти, рибалок любителів, які свідомо порушують закон, дотримання законодавства в частині продажу риби (біоресурсів) на ринках, правил проходження технічного огляду суден та діяльності на риболовецьких суднах тощо.

Заплановано запровадити дієві механізми виявлення  можливих корупційних проявів  та «схем» у рибному господарстві. Особливо  у сфері  контролю за виловом риби у промислових масштабах, роботі працівників  новостворених управлінь рибоохоронного патруля.

Також сторони проводитимуть спільні робочі зустрічі, наради, відео-конференції, заходи з інформування громадськості щодо співпраці Держрибагентства і Нацполіції. Заплановано проводити роз’яснювальну роботу щодо порушень у сфері рибного господарства, правил рибальства, відповідальності за скоєні правопорушення.

Нагадаємо, наразі у Верховній Раді перебуває законопроект щодо підвищення відповідальності за порушення правил рибальства (№5262). Цей законопроект передбачає збільшення мінімального штрафу до 1700 грн (максимально до 255 тис. грн), крім відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок незаконного добування водних біоресурсів, відповідно до постанови КМУ №1209.