друкувати


Зернова інструкція Мінагрополітики не зірве експорт — точка зору

29 серпня 2017, 10:21

Проект нової зернової інструкції Мінагрополітики не зірве експорт. Таку точку зору висловив в ексклюзивному інтерв’ю AgroPolit.com керівник Адміністрації морських портів України (АМПУ) Райвіс Вецкаганс. Нагадаємо, що за цією  інструкцією бізнес хочуть зобов’язати формувати експортні партії зерна тільки на портових елеваторах.

Читати до теми: Над прірвою в порту — чи зірве нова інструкція про облік зерна його експорт?

Райвіс Вецкаганс пояснив, що проект наказу «Про затвердження інструкції ведення кількісно-якісного обліку зерна і продуктів його переробки на зернових складах і зернопереробних підприємствах» дійсно розроблений Мінагрополітики та представлений до публічного обговорення на сайті відомства.

Наскільки мені відомо, зараз він перебуває на узгодженні у центральних органах виконавчої влади (далі — ЦОВВ. — Ред.). Проект Інструкції узгоджений усіма ЦОВВ, окрім Мінекономіки та Державної регуляторної служби. За попередньою інформацією, очікується позитивне узгодження Мінекономіки. Введення інструкції не вплине на обсяги експорту зерна. Адже документ дозволяє змішувати зерно різних класів на портових елеваторах, що призведе до більш повного їх завантаження та, в цілому, до зменшення собівартості експортного зерна. Знаю, що бізнес довго чекав цього», — пояснив він.