друкувати


«Укрцукор» представить українське виробництво цукру у Гонконгу

25 серпня 2017, 15:29

Національна асоціація цукровиків України «Укрцукор» візьме участь у бізнес-поїздці до Гонконгу, організованою Радою з питань експорту продовольства (UFEB) та представить вітчизняних виробників цукру на національному стенді. Про це повідомляє прес-служба асоціації.

У рамках поїздки учасники проведуть низку зустрічей із зацікавленими трейдерами.

За словами керівника аналітичного відділу НАЦУ «Укрцукор» Руслани Бутило, китайський ринок є досить бажаним та перспективним для українського виробника, адже квоти на безмитні поставки цукру до ЄС залишаються мізерними:

Китайський ринок завжди був дефіцитним, оскільки споживчий попит росте з кожним роком, зі збільшенням кількості населення, і внутрішнє виробництво не може задовольнити потреби країни в цілому. Українські виробники мають значний експортний потенціал і можуть частково задовольнити потреби китайського споживача», — прокоментувала Бутило.

За 11 місяців поточного МР українські виробники експортували рекордну кількість цукру — 751 тис. т і наступного року важливо закріпити за собою завойовані позиції.

Нагадаємо, що в травні цього року відбулась інспекція українських підприємств-виробників бурякового жому представниками з КНР, за результатами якого низка українських підприємств-виробників цієї продукції отримали дозвіл на експорт до Китаю.