друкувати


«Укрзалізниця» витратить 3 млрд гривень на закупівлю 2,5 тисячі напіввагонів

22 серпня 2017, 09:37

ПАТ «Укрзалізниця» проведе в жовтні кілька торгів на закупівлю 2465 вантажних піввагонів, оціночною вартістю у 2,9 млрд гривень. Про це повідомляє «Центр транспортних стратегій».

Замовником усіх напіввагонів виступає Дарницький вагоноремонтний завод, філія «Укрзалізниці». Торги повинні відбутися в першій декаді жовтня. Відповідно до тендерної документації, поставку вагонів має бути виконано до кінця 2017 року.

Раніше «Укрзалізниця» планувала побудувати 3 тис. вантажних напіввагонів на своїх потужностях — Дарницькому, Стрийському та Панютинському вагоноремонтних заводах.

У травні стало відомо, що ця програма не буде виконана. За словами першого заступника начальника департаменту вагонного господарства УЗ Михайла Мурашко, на 2018 рік зберігається план будівництва вантажних вагонів у обсязі 3 тис. одиниць.

Відзначимо, що з початку року на початок червня вагонобудівні заводи «Укрзалізниці» побудували 399 вагонів. Нещодавно УЗ стала власницею 1 тис. вантажних вагонів, які до цього належали компанії, пов'язаній із колишнім міністром доходів і зборів Олександром Клименком.