друкувати


Сертифікацією насіння до квітня буде займатися Держсільгоспінспекція — офіційно

15 березня 2016, 09:20

Урядом прийнято рішення про відстрочення до 1 квітня 2016 роки (було — до 1 березня) передачі граничної чисельності працівників Держсільгоспінспекції та її територіальних органів в Державну службу України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба). Про це йдеться в постанові Кабміну від 2 березня 2016 року № 164 про внесення зміни у додаток 1 до постанови КМУ від 5 квітня 2014 р № 85, яке вступило в силу 12 березня.

Така відстрочка дозволить Держсільгоспінспекції забезпечити безперервність процесу сертифікації насіння і садивного матеріалу, а також продовжувати виконання відповідних функцій до передачі їх новій службі.

Відповідно до Закону про внесення змін щодо приведення законодавства України у сфері насінництва у відповідність з європейськими та міжнародними нормами, відповідні функції Держсільгоспінспекції передаються Держпродспоживслужбі, яка зараз знаходиться в процесі формування.

Нагадаємо, що раніше про проблеми з сертифікацією насіння в зв'язку з утворенням нової служби заявляли в Мінагрополітики: процес сертифікації насіння заблокований.