друкувати


Терміни заборони руху суден Керченською протокою збільшено

21 серпня 2017, 15:22

Терміни монтажу арок Керченського моста продовжено до 5 жовтня, раніше планувалося завершити цю роботу до 4 вересня. Про це повідомляє BSNews.

Мінтранс Російської Федерації встановив наступний режим для заборони навігації в районі будівництва транспортного переходу в акваторії Керченської протоки: з 14 по 21 і з 28 по 31 серпня, а також 1—30 вересня і 1—5 жовтня 2017 року.

Вересень повністю потрапив під заборону для руху суден через погану погоду, яка не дозволяє проводити морську операцію з монтажу арочних прольотів: при навантаженні аркових прольотів на плавсистему максимально допустима швидкість вітру становить 5 метрів на секунду, а при транспортуванні — 10. Зараз у протоці панують сильніші вітри.

З початку серпня в Керченській протоці встановилися північно-західні, північно-східні вітри швидкістю понад 15 м/с (в окремі дні — з поривами до 34 м/с), у зв'язку з чим запрошено резервні  «вікна» терміном до 72 годин на весь вересень для проведення операції. Несприятливі погодні умови в Керченській протоці не дозволяють точно визначити дату завершення морської операції», — відзначили в Мінтрансі РФ.

Капітанів судів про зупинення руху суден через Керч-Єнікальський канал попереджають заздалегідь, щоб вони змогли скорегувати свої графіки.