друкувати


Де брати свіжі дані для аналітики та корисні інструменти для аграрної галузі

21 серпня 2017, 14:24

Команда FAO та її партнери в Україні та світі представили список ресурсів, якими можна користуватися для аналізу стану світових ринків сільськогосподарської продукції та продуктів харчування або для потреб бізнесу. Про це повідомила прес-служба ФАО/ЄБРР.

1. FAO Food Price Index – один з найбільш вживаних індикаторів цін у світі, що вираховується для продовольства в цілому і для окремих груп товарів: молока, м’яса, злакових, рослинних олій та цукру. Індекси оновлюється щомісяця, і їх завжди можна подивитися на офіційному сайті FAO.

2. FAO Cereal Supply and Demand Brief – дані щодо попиту та пропозиції зернових культур у світі. Звіт за травень 2016 року вже доступний. 

3. Автоматизований баланс попиту та пропозиції молока України – інформаційна система,  створена ФАО та ЄБРР в рамках проекту «Діалог держави та бізнесу в молочному секторі України» з метою підвищення прозорості ринку молока та молокопродуктів України. Тут можна знайти актуальні дані щодо ринкових цін та індексів, балансу-попиту та пропозиції, а також індекс умовної прибутковості виробництва молока та молочних продуктів.

4. Автоматизований баланс попиту та пропозиції м’яса України – інформаційна система, створена ФАО та ЄБРР в рамках проекту «Діалог держави та бізнесу в м’ясному секторі України» з метою підвищення прозорості ринку м’яса України. Тут знаходяться актуальні дані щодо балансу-попиту та пропозиції м’яса та субпродуктів з прогнозами. Планується також запровадження індексів умовної прибутковості виробництва певних видів м’яса та надання інформації про ціни.

5.  Автоматизований баланс попиту та пропозиції зерна в Україні – інформаційна система,  створена ФАО та ЄБРР в рамках проекту «Суспільно-політичний діалог в зерновому секторі України» з метою підвищення інформаційної прозорості ринку зерна України. Тут можна знайти актуальні фактичні та прогнозні баланси попиту та пропозиції зерна в Україні, автоматично розраховані системою, актуальні дані щодо обсягів експорту та імпорту, поточних запасів зерна. Для ознайомлення також додаються баланси зерна в Україні, що розраховуються USDA та AMIS.

6. FAO Food Outlook – великий аналітичний огляд світових ринків продовольства, що виходить двічі на рік та публікується на сайті. 

7. Індекс Global Dairy Trade (GDT) – користується популярністю серед молочників. Це показник цін он-лайн торгової біржі для міжнародних молочних товарів.

8. AMIS, або Система інформаційного забезпечення ринків сільськогосподарської продукції – містить дані від FAO, Міжнародної ради по зерну та USDA (Міністерства сільського господарства США) по зернових ринках.

9. FAO Ration Formulation Tool for dairy cows – інструмент ФАО для розрахунку раціону молочних корів. Безкоштовно доступний англійською, іспанською та французькою мовами за посиланням.