друкувати


Українські птахівники не використовують фіпроніл — заява

21 серпня 2017, 08:22

Державна служба з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів стверджує, що українські виробники продукції птахівництва не використовують фіпроніл (хімікат для боротьби з комахами). Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби.

Нагадаємо, що 20 липня Європейська Комісія отримала повідомлення через систему швидкого оповіщення RASFF про використання компанією з надання послуг забороненої речовини — фіпронілу — проти червоного кліща (Dermanyssus gallinae) в господарствах, де переважно утримують курей-несучок, у Нідерландах, Бельгії, Німеччині та Франції.

Крім того, в 2017 році Україна не купувала харчові яйця в країнах Європейського Союзу.

В Україні зареєстровані й використовуються ветеринарні препарати, котрі містять фіпроніл, тільки для лікування від ектопаразитів котів і собак. У птахівництві фіпроніл не застосовується», — йдеться у повідомленні.

Відзначається, що фіпроніл заборонений для використання на території ЄС для всіх тварин, які використовуються для виробництва харчових продуктів. У ЄС вжили заходів для контролю за ситуацією, проводиться розслідування.