друкувати


7 порад українському виробнику для виходу на ринок ЄС

21 серпня 2017, 07:23

Кожен підприємець, який планує розширити свій бізнес, може спробувати свої сили на ринках Європейського Союзу, але для цього потрібно знати базові правила. Ази виходу на новий ринок підготували Рodrobnosti.mk.ua та експерти Миколаївської регіональної торгово-промислової палати.

1. Проаналізуйте, наскільки ви готові до освоєння європейського ринку. В епоху інформаційних технологій, коли Інтернет є скрізь, зробити це можна, не виходячи з дому. Так, існує величезна кількість відкритих інтернет-джерел, де можна ознайомитися з головними вимогами європейського ринку.

Сьогодні головним джерелом є європейський ресурс Export Help Desk, де підприємець може ознайомитися з усіма умовами Європейського Союзу. Наприклад, тут можна отримати всю необхідну інформацію за кодом товару, який бізнесмен збирається реалізовувати. Також на сайті можна дізнатися загальний перелік стандартів і зміст регламентів.

2. Піклуйтеся про свою репутацію. Діловий партнер у будь-який момент може запросити інформацію про благонадійність фірми. Подбайте про відкритість і доступність інформації про вашу підприємницьку діяльність.

3. Плануйте роботу заздалегідь. Важливо розробити бізнес-план із перспективою на 5 років.

4. Для того, щоб запевнити потенційного ділового партнера у своїй благонадійності та відповідати європейським стандартам, обов'язково потрібно провести сертифікацію усіх систем менеджменту.

5. Якщо суб'єкт господарювання має торговий знак або торгову марку, важливо, щоб вони були офіційно зареєстровані.

6. Слід визначитися з реальними, конкретними ринками збуту, вибрати не більше 3—5 країн Європи, де вироблена вами продукція буде затребувана. Вивчіть також інформацію про продукт і цінову політику конкурентів. Усю необхідну інформацію можна зібрати на сайтах постачальників аналогічних продуктів на ринок.

7. Важливо подбати про підготовку комерційної пропозиції, яка міститиме лише необхідну інформацію в короткому викладі, після чого слід розіслати цю інформацію потенційним споживачам. Навчитися вести переговори, бути готовим до укладення контракту.