друкувати


Наказ Мінфіну зупиняє компенсацію ПДВ для бізнесу

17 серпня 2017, 15:18

Через наказ Міністерства фінансів України №567 агробізнес не може отримувати відшкодування ПДВ. Про це написав у своїй сторінці в ФБ член Асоціації фермерів та приватних землевласників України (АФЗУ) Іван Слободяник.

«Підприємці вимагають скасувати наказ Мінфіну №567, яким блокують реєстрацію податкових накладних. Заблокована робота поки що сотень підприємств. А для агробізнесу це ще і неможливість отримати компенсацію ПДВ. На Тернопільщіні серед заблокованих податкових накладних – більше половини сільгосппідприємства», - пише він.

AgroPolit.com зв'язався по телефону зі Слободяником і розпитав деталі. 

Після пікету ми зайшли на зустріч із представниками Мінфіну та ДФС. Говорили з членами комісії, яка займається цим питанням. Я дзвонив директору УКАБ Тарасу Висоцькому та президенту «Аграрний союз України» Геннадію Новікову і вони підтвердили, що проблема з накладними існує по  всій країні… Ми бачимо, що ініціатива Мінфіну та ДФСУ, яка мала б спростити процес для бізнесу через запровадження електронної подачі декларацій, завершилася тим, що запустили в роботу не підготовлений програмний продукт», - пояснив в ексклюзивному коментарі виданню  Слободяник.

За його словами, члени комісії при Мінфіні пояснили, що вони наразі пишуть роз’яснення для бізнесу щодо подання електронної податкової накладної. «Новий формат податкових декларацій технічно недосконалий  і тільки тепер пишуть  роз’яснення. Податківці та мінфінівці зайняли таку позицію, бо зараз не можуть відмінити наказ, адже він - це виконання норм Податкового Кодексу. Тому зараз ми даємо свої вимоги щодо зміни окремих пунктів наказу», - підсумував він.