друкувати


Обшуки на спиртзаводах відбуваються вже у 15 областях

17 серпня 2017, 13:29

Державна фіскальна служба проводить обшуки на спиртзаводах у 15 областях. Про це написав перший заступник голови ДФС Сергій Білан на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, другий етап операції розпочався 16 серпня, коли понад 300 співробітників податкової міліції провели обшуки на заводах-виробниках алкоголю у 15 областях.

Зокрема, обшуки проводяться у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Запорізькій, Кіровоградській, Львівській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Черкаській та Чернігівській областях.

«Обшуки проводяться за результатами аналізу криміногенної ситуації у сфері виробництва та обігу алкогольних напоїв і з метою перевірки наявної інформації про невраховане виготовлення даної продукції на легальних заводах», — зазначив Білан.

За його словами, про це свідчать і численні факти вилучення працівниками податкової міліції з незаконного обігу горілки з етикетками й під марками відомих українських виробників.

Таким чином обшуки на лікеро-горілчаних заводах є усуненням причин, а не наслідків незаконного обігу алкогольних напоїв», — резюмував Білан.

Зазначається, що заходи проводяться на підставі відповідних ухвал суду в рамках розслідування кримінального провадження за ч.2 ст. 204 «Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів» КК України.