друкувати


Аналіз річної діяльності одного з парламентських «стовпів» «Самопомочі» — дослідження

17 серпня 2017, 10:21

Сайт AgroPolit.com проаналізував діяльність депутата «Об'єднання «Самопоміч» (15-й номер у партійному списку), члена комітету парламенту з питань аграрної політики та земельних відносин Івана Мірошніченка.

Проект «Депутат-контроль» стартував минулого тижня. Його мета — проаналізувати результати річної роботи аграрних депутатів. Нагадаємо, зараз аграрний комітет налічує 30 осіб. Видання аналізує річну роботу обранця (з 1 вересня 2016 року по 31 липня 2017 року) за трьома критеріями — законодавча діяльність, голосування за важливі аграрні закони та соціальний блок.

AgroPolit.com пише, що за рік Іван Мірошніченко подав на розгляд парламенту 25 законопроектів, 5 правок до законів та 3 депутатських  запити.

«Мірошніченко також виступив співавтором подання депутатів до Конституційного Суду України від 17.02.2017 про скасування земельного мораторію. Та ініціював у рамках підготовки бюджету на 2017 рік збільшення фінансування АПК і забезпечення виплати бюджетних дотацій с/г товаровиробникам», — пише AgroPolit.com

Усі зареєстровані народним депутатом законопроекти розподіляються на кілька груп: аграрні (інвест-клімат, кооперація, земельні питань і харчова безпека), фінанси та податки,  транспортна галузь, загальні питання, соціальні, санітарна безпека, спиртова галузь, енергетичний комплекс. 

Зокрема, депутат ініціював удосконалення системи оподаткування у сфері земельних відносин і сільського господарства; зниження ставки ПДВ для деяких видів сільгосппродукції; стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств.

До групи загальних законопроектів належить низка актуальних питань: зміни до законів про недоторканність народних депутатів України; звільнення з посад голови ДФСУ Романа Насірова та його першого заступника Сергія Білана; внесення змін до КПК України щодо внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань та підстав закриття кримінального провадження; про громадянство осіб, яким надано допуск до державної таємниці, та інші», — пише видання.

Соціальна група складається з двох ключових питань: гарантії соціального захисту ветеранів та забезпечення їх земельними ділянками).

Більше дивіться у графіці за посиланням тут.