друкувати


Омелян пропонує приватизувати морські порти

16 серпня 2017, 16:30

Українські порти потрібно приватизувати, адже приватні власники можуть забезпечити кращі умови для розвитку. Таку думку висловив міністр інфраструктури Володимир Омелян в ефірі телеканалу NewsOne.

Нагадаємо, що Адміністрація морських торговельних портів України істотно знизить нормативи відрахування чистого прибутку для українських портів.

Крім того, Омелян вказав, що у державних організаціях завжди існує небезпека корупційних схем, оскільки завжди є зацікавлені в цьому особи.

«У приватних портах корупція буде відсутня, тому що власник не зацікавлений красти. Водночас, у державних портах завжди будуть схеми й зацікавлені люди», — переконаний чиновник.

Він вважає за необхідне також віддати в концесію найбільші порти, а решту продати, бо їх і так виводять з державної власності за допомогою різних схем оренди.

13 морських портів України повинні бути віддані в концесію, як найбільші, а решту необхідно продати. Не треба лити сльози за тим, чого немає, тому що вони просто розкрадалися. За допомогою різних схем оренди порти фактично виводяться з державної власності, а бюджет отримує копійки», — підсумував Володимир Омелян.