друкувати


В Україні з’явиться база даних виробників органічної продукції

16 серпня 2017, 17:32

Міністерство агарної політики та продовольства України працює над розробкою єдиної бази даних виробників органічної продукції в Україні. Про це повідомила заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева в ексклюзивному інтерв’ю AgroPolit.com.

Нагадаємо, в Україні створено «Портал державної допомоги», який містить усю інформацію про чинну та нову державну допомогу. Крім того, раніше Міністерство агрополітики запустило серію відеороликів-інструкцій для аграріїв, які прагнуть розвивати свій бізнес. Серед роликів є інструкції про порядок отримання бюджетної дотації та компенсації за купівлю техніки вітчизняного виробництва.

За словами Трофімцевої, наразі вже є сформована концепція цього проекту і ведеться технічна розробка. У планах — вирішення основних питань функціонування та наповнення бази з допомогою європейських колег.

Це буде відкрита платформа. До нас зовсім скоро завітає колега з Міністерства сільського господарства Польщі. У них дуже добре працює база даних. Можна зайти і переглянути про виробника все: в якому регіоні він знаходиться, скільки має га, що виробляє, які має сертифікати. Те ж саме ми хочемо мати у себе», — розповіла заступник міністра.

Нагадаємо, що Мінагрополітики вже запустили експортне портфоліо та перелік регіональних програм підтримки та донорських проектів, які допомагають виробникам та інвесторам отримувати інформацію, брати участь у міжнародних програмах.