друкувати


НАЗК перевірить декларацію Порошенка

16 серпня 2017, 15:28

У Національному агентстві з питань запобігання корупції оголосили, що найближчим часом перевірять електронну декларацію Президента України Петра Порошенка. Про це заявила голова НАЗК Наталія Корчак під час брифінгу з нагоди річниці роботи агентства 15 серпня у Києві.

Нагадаємо, що голова ради ГО «Громадський люстраційний комітет» Олександра Дрік під час брифігу голови НАЗК заявила про те, що Кабмін, Адміністрація Президента та представники фракції Президента в парламенті фактично блокують роботу системи електронного декларування.

За словами Корчак, НАЗК розгляне питання про перевірку щорічної декларації Петра Порошенка на одному з найближчих засідань. Наразі, члени агентства очікують результатів перевірки декларації Президента, яку здійснює уповноважена особа.

Ніхто не має права втручатися в діяльність уповноваженої особи. Результати проведення перевірки матимуть місце найближчим часом. Але все залежить від того, коли уповноважена особа надасть відповідний проект рішення. Зараз його ще немає», — зазначила вона.

Голова НАЗК додала, що нині говориться про те, що потрібно робити запити в міжнародні організації.

Ми ці запити робимо та змушені чекати на відповідь. Але це не завжди ефективно, оскільки ми обмежені у строках перевірки. Та всі питання на підході. Після того, як уповноважена особа передасть на розгляд НАЗК проект відповідного рішення, можна буде щось коментувати», — говорить Корчак.

Раніше повідомлялося, що Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) має намір внести зміни до порядку проведення повної перевірки електронних декларацій. Пропозиції насамперед стосуються критеріїв, за якими уповноважені особи НАЗК приймають рішення про початок перевірки.