друкувати


ТОП-5 нішевих агрокультур для експорту в ЄС

16 серпня 2017, 12:46

Українцям радять вирощувати нішеві культури, оскільки цей напрям виробництва є дуже перспективним, а його плюсом є відносно низька конкуренція на внутрішньому та зовнішньому ринках. Про це повідомляє інформаційний ресурс «U open EU».

Нагадаємо, що раніше заступник міністра аграрної політики та продовольства з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева також відзначила перспективність нішевих культур.

«Виробники нішевої продукції мають вже сьогодні реальні можливості співпраці з великими мережами супермаркетів в Україні задля реалізації своєї продукції. А це, у свою чергу, може стати великим шансом виходу й на європейські ринки за сприяння цих мереж. Та я знову і знову хотіла б наголосити, що ключовим фактором є бажання самого виробника змінюватися, вчитися, впроваджувати відповідні стандарти якості та товарного вигляду продукції, починаючи з простих речей, таких, як впровадження системи HACCP на виробництві та в переробці», — наголосила Трофімцева.

За інформацією ресурсу, такі культури часто не вимагають значних інвестицій в організацію виробництва, але при цьому забезпечують високий рівень рентабельності.

Обрати для себе агрокультуру можна відповідно до списку найбільш затребуваних нішевих товарів для Європейського Союзу.