друкувати


Представлено інтерактивну карту митних постів для отримання сертифікату EUR.1

16 серпня 2017, 11:38

Отримати сертифікат EUR.1 в Україні безкоштовно можна на 162-х митних постах і відділах митного оформлення. Про це повідомляє Державна фіскальна служба.

Нагадаємо, що в липні Рада Європейського Союзу затвердила тимчасові торговельні преференції для України. Заходи набудуть чинності до кінця вересня та будуть застосовуватися протягом трьох років. Додаткові торговельні преференції встановлено на томати, пшеницю, кукурудзу та мед.

Відповідно до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, ставки ввізних мит ЄС для більшості товарних позицій були знижені до 0% (за умови наявності сертифікату EUR.1).

Для того, щоб виробники мали змогу легко знайти найближчий митний пункт та відділи митного оформлення, фіскальна служба розробила та представила загалу інтерактивну карту таких точок митного оформлення.

На карті подано весь перелік та дислокацію обласних підрозділів митниці ДФС, які здійснюють оформлення та видачу сертифікатів з перевезення товарів форми «EUR.1»

Переглянути карту можна за посиланням: «Інтерактивна карта».

Нагадаємо, що Україною укладено 16 угод про вільну торгівлю, які охоплюють 45 країн світу.

Крім того, українські експортери окремих видів товарів можуть безмитно ввозити їх до Японії, Туреччини, США, Канади та ЄС у рамках Генералізованої системи преференцій.

Нині тривають активні переговори щодо укладення угод про вільну торгівлю з Туреччиною та Ізраїлем. Також не слід забувати про експорт послуг з України до Канади.