друкувати


ЄС профінансує НАБУ на €16 млн

15 серпня 2017, 20:32

Європейські партнери пообіцяли фінансову підтримку територіальних відділень Національного антикорупційного бюро України у розмірі 500 млн гривень. Про це повідомляє «Zaxid.net».

Нагадаємо, що наразі Національне антикорупційне бюро України розслідує можливу розтрату майна в особливо великих розмірах у ДАК «Хліб України».

Антикорупційна ініціатива ЄС (EU Anti-Corruption Initiative) — найбільша програма підтримки з боку ЄС у сфері боротьби з корупцією. Підтримка новостворених антикорупційних органів — один із напрямів цієї ініціативи.

«Корупція не має кордонів і статки дуже часто переміщуються в інші країни. Тому дуже важливо розбудувати якраз ці зв'язки», — розповів представник Данської агенції з міжнародного розвитку (DANIDA) Сергій Деркач.

Йдеться про технічну допомогу, закупівлю спецтехніки для НАБУ. А також — стажування та навчання працівників антикорупційного бюро України в міжнародних спеціалізованих структурах.

У нас молода команда. Середній вік детективів — 28 років. Безумовно, їм важливо, щоб завдяки вашій підтримці можна було пройти стажування, навчання, та щоб ті молоді люди вдосконалювалися, щоби вони переймали те найкраще, що є, і боролись із корупцією», — розповів директор Львівського теруправління НАБУ Тарас Лопушанський.

Бюджет ініціативи на три роки становить майже €16 млн. Зокрема, €14,5 млн надає Європейський Союз і €1,3 млн виділить Україні на подолання корупції Міністерство закордонних справ Королівства Данія.