друкувати


Слободяник: Антирейдерські штаби Мін’юсту — запізніла реакція

15 серпня 2017, 15:50

Ініціатива Міністерства юстиції України щодо створення антирейдерських штабів — це запізніла реакція уряду та, фактично, підміна понять. Таку думку висловив член Асоціації фермерів та приватних землевласників України (АФЗУ) Іван Слободяник, повідомляє АgroNews.ua.

Нагадаємо, що для боротьби з аграрним рейдерством будуть створені регіональні оперативні штаби, які мають працювати у режимі оперативного реагування на спроби рейдерських захоплень земель або вирощеного фермерами урожаю.

За його словами, ініціативу зі створення антирейдерських штабів вже давно було запропоновано від Асоціації фермерів та приватних землевласників України.

Саме Мін’юст не хотів спочатку створювати ці штаби при уряді», — пояснює Іван Слободяник.

Він додає, що міністерство вирішило створити «власні» антирейдерські штаби вже тоді, коли пішов шквал рейдерських захоплень і виникла ініціатива від АФЗУ.

Вони створюють ці штаби, включають туди правоохоронців і представників асоціації фермерів», — додає Іван Слободяник.

Хоча й існує комісія з питань скарг у сфері державної реєстрації, яка мала би займатися проблемами рейдерства, але це рейдерство очолила.

І замість того, щоб ввести представників аграрного сектору до цієї комісії, Мін’юст імітує діяльність боротьби з рейдерами, ініціюючи «антирейдерські штаби» при Кабміні — без повноважень і важелів», — підсумував Іван Слободяник.