друкувати


Банки починають компенсувати аграріям купівлю вітчизняної сільгосптехніки

14 серпня 2017, 17:56

Першими скористалися можливостями нової програми придбання сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва з компенсацією 20% із держбюджету клієнти ПриватБанку. Про це повідомляє прес-служба ПриватБанку.

Згідно з повідомленням, дві агрокомпанії з Миколаївської області — ТОВ НВП «Авангард» та ТОВ «Нива Весняне», які оформили купівлю агротехніки у всеукраїнського дилера ТОВ «Техноторг» через ПриватБанк, отримають понад 390 тис. грн компенсації вартості обладнання з держбюджету.

ПриватБанк є уповноваженим банком державної програми компенсації, через який повинна проводитися оплата техніки та обладнання. Придбати сільськогосподарську техніку та обладнання вітчизняного виробництва з компенсацією 20% із бюджету можна як за допомогою кредитних програм банку, так і за рахунок власних коштів компаній.

Подати документи для участі в новій програмі можна у будь-якому відділенні банку. Враховуючи, що ПриватБанк відкритий навіть у невеликих містах і селах, кожен фермер зможе брати участь у програмі часткової компенсації без відриву від роботи, що нині в розпалі», – розповів перший заступник голови правління ПриватБанку Олег Сергеєв.  

Нагадаємо, у березні 2017 року в Україні стартувала програма часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва, ініційована Міністерством аграрної політики. На початку липня державою на неї виділені 550 млн грн. Згідно з Постановою КМУ № 130, участь у програмі можуть узяти всі агропідприємства, якіпридбали техніку й обладнання з 16 березня 2017 року.

З повною інформацією про програму та переліком документів можна ознайомитися на сайті банку, там же можна подати заявку на отримання компенсації.