друкувати


Названо причини подорожчання м'яса птиці

14 серпня 2017, 19:28

Збільшення експортних поставок грає ключову роль у підвищенні внутрішніх цін на м’ясо птиці. Про це повідомляє Асоціація «Союз птахівників України».

Керівник асоціації Сергій Карпенко пояснює, що за обсягів виробництва м'яса птиці на рівні минулого року, за І півріччя експорт склав 147,7 тис. тонн, що на 42% вище від показників 2016 року. Таке збільшення експорту відбилося на підвищенні цін на м’ясо птиці в Україні.

Експерт додав, що на ситуацію також впливає зростаючий попит на м'ясо птиці, на яке споживачі переходять із дорожчої свинини, при цьому за півроку фактичне його споживання скоротилося на 15 тис. тонн.

Ситуація, яка склалася, лише сприяє зростанню цін.

За 6 місяців поточного року в Україні було вироблено 589,6 тис. тонн м'яса птиці у забійній вазі, що на 0,4% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Сільськогосподарські підприємства виробили 507,7 тис. тонн, що на 0,9% більше, ніж за аналогічний період минулого року», — зазначив Карпенко.

З урахуванням тенденції показників виробництва за І півріччя, асоціація зберігає прогноз виробництва м'яса птиці 1,18—1,19 млн тонн за весь 2017 рік.

Окрім того, за даними на сайті асоціації, за 7 місяців українські підприємства експортували 169,5 тис. тонн м'яса птиці, що на 31% перевищує показник за аналогічний період минулого року.