друкувати


Українські порти будуть платити державі менше податків

15 серпня 2017, 14:23

Адміністрації морських торговельних портів України істотно знизить нормативи відрахування чистого прибутку для українських портів. Про це повідомляє міжнародний журнал «Судноплавство».

Незабаром Адміністрації морських торговельних портів України перераховуватимуть до державного бюджету не 75% від загальних доходів, а 50%.

Таку заяву зробив заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк у ході зустрічі з представниками морських і річкових портів України, яка відбулася 1 серпня.

«Міністерство інфраструктури має намір зменшити нормативи відрахування коштів для того, щоб адміністрації портів витрачали більше грошей на модернізацію своїх потужностей, а також реконструкцію інфраструктури», — повідомив замміністра.

Крім того, на заході представники портових профспілок також підняли наступні питання: низький рівень заробітних плат, спірні кадрові призначення, корупція, днопоглиблення акваторій і порядок компенсації інвестицій портам.

Заступник міністра інфраструктури вислухав всі скарги портовиків і пообіцяв взяти до уваги всі озвучені претензії:

Тільки спільна робота міністерства з профспілками, а не конфронтація, може відродити морську портову галузь України», — заявив Юрій Лавренюк.