друкувати


У понеділок Гройсманові покажуть нову чернетку законопроекту про передачу земель громадам

13 серпня 2017, 07:13

Найближчим часом уряду презентують законопроект про передачу у розпорядження громадам земель на їхній території та поза межами населених пунктів. Про це повідомив перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода. За його словами, документ підготовлено на виконання доручення прем’єр-міністра.

Нагадаємо, що в парламенті є аналогічний законопроект  №4355, який вирішує аналогічне питання і вже прийнятий у першому читанні.

Питання передачі землі за межами населених пунктів — не нове і надважливе. Певний час ми спільно з експертами напрацьовували декілька законопроектів із різними концепціями вирішення питань щодо юрисдикції, розпорядження та поглиблення процесу розмежування земель державної і комунальної власності. Очевидно, що на першому етапі необхідно якнайшвидше закріпити за органами місцевого самоврядування об’єднаних територіальних громад право на прийняття рішень щодо території, яка перебуває за межами населених пунктів — реалізувати принцип повсюдності місцевого самоврядування. Тому вже сьогодні Мінрегіон підготував пакет документів і візує їх, щоб надіслати проект закону на погодження центральним органам виконавчої влади та іншим зацікавленим інституціям. Окрім цього, днями заплановано провести попереднє обговорення законопроекту із всеукраїнськими асоціаціями та експертним середовищем», — зазначив В’ячеслав Негода.

За його словами, на понеділок у Мінрегіонбуді заплановано погоджувальну нараду з Держгеокадастром, всеукраїнськими асоціаціями органів місцевого самоврядування, представниками громадянського суспільства та експертами щодо основних положень законопроекту.