друкувати


Саакашвілі оголосив про створення партії — офіційно

14 березня 2016, 12:48

Команда одеського губернатора Міхеіла Саакашвілі має намір створити політичну партію і взяти участь у виборах до Верховної Ради. Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник Саакашвілі Саша Боровик. 

"Скоро у нас буде політична програма, по суті, — передвиборча. Це буде правоцентристська, фіскально-консервативна і соціально-ліберальна програма. Ми хочемо побудувати демократичну, європейську партійну організацію, в якій лідери вибиралися б демократичним шляхом", — заявив він. При цьому Боровик різко розкритикував нинішню політичну еліту України, нагадавши, що президент Петро Порошенко був одним із батьків-засновників Партії регіонів, працював у МЗС та Мінекономіки, а Яценюк — "постсовдепівський політик і бюрократ, який був і в НБУ, і в парламенті". 

"Так само збудовані їхні команди. Якщо ви подивитесь секретаріат Кабміну, це всі "старі" люди. Те ж і в їхніх партіях. Якщо дивитися на премайданівські партії, на БПП, — на 25% це регіонали. В НФ — відщепенці від БЮТу", – додав він.
Також Боровик вважає, що "Порошенко терпіти не може Яценюка".

"У той же час він не може знайти альтернативу. Я б вже зараз говорив, що політична еліта збанкрутувала. Це логічно веде до нових виборів", — упевнений він.


Як відомо, в останні місяці Саакашвілі активно розкручує свій "Рух за очищення", зокрема, шляхом організації Антикорупційних форумів у різних містах України. У грудні 2015 року він стверджував, що не має наміру перетворювати «Рух за очищення» в політичну партію.

Згідно українського законодавства Саакашвілі не може стати депутатом, або Президентом, бо в нього не достатньо часу фактичного проживання в Україні.