друкувати


«Укрзалізницю» перевірять на предмет корупції

14 серпня 2017, 09:34

Т.в.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов пообіцяв проведення аудиту в компанії з допомогою міжнародної практики Forensic. Про це він повідомив у ефірі каналу «112 Україна».

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів 9 серпня звільнив Войцеха Балчуна з посади голови правління ПАТ «Укрзалізниця» і призначив Кравцова т.в.о. керівника компанії.

Він також повідомив, що впродовж місяця має з'явитися результат аудиту компанії Ernst&Young щодо результатів діяльності підприємства за перше півріччя 2017 року.

Що я планую зробити: по-перше, провести роботу із запровадження Complaints офісу, котрий має провести аудит усіх процесів у підприємстві. Крім того, актуальним і важливим є питання щодо проведення forensic аудиту, це міжнародна практика з виявлення порушень на підприємствах бізнесових структур», — заявив Кравцов.

Також уряд дав доручення Міністерству економічного розвитку і торгівлі України невідкладно запустити процедуру проведення публічного конкурсу на нового керівника "Укрзалізниці".

Довідково: Forensic аудит — це діяльність з виявлення, аналізу та врегулювання ситуацій, коли між сторонами існують розбіжності у фінансових, комерційних, правових та інших питаннях, що містить у собі значні економічні ризики, або коли дії співробітників або організацій не відповідають законодавчим чи іншим нормативним актам, принципам і стандартам. Серед загроз, які мають дослідити аудитори: корупція, розкрадання, зловживання посадовими обов'язками, шахрайство, рейдерські атаки, замах на інтелектуальну власність, комп'ютерні злочини.