друкувати


Наявність земельного паю не вплине на отримання субсидії

11 серпня 2017, 16:38

У Кабінеті Міністрів України запевняють, що наявність будь-якого майна, зокрема квартири, машини, земельних паїв, не впливає на право отримання субсидії. Про це повідомляє Урядовий портал на своїй сторінці у Facebook.

Відзначається, що за розрахунку субсидії враховується дохід, який приносить це майно, а «якщо пай не здають в оренду, то й доходу немає».

«Кажуть, що сім'я не може претендувати на субсидію, якщо у когось із членів сім'ї у власності є земельний пай? Насправді наявність будь-якого майна, зокрема квартири, машини, трактора, корови чи земельних паїв не впливає на право отримання субсидії», — уточнюється в повідомленні.

Як повідомлялося, з 1 травня 2017 року Україні діє оновлена ​​програма житлових субсидій. На підставі змін у травні-червні органи соціального захисту населення проводять перепризначення субсидій на наступний рік і розраховують її розміри на літній період, а з жовтня — новий опалювальний сезон.

Повторно подавати документи на оформлення допомоги необхідно тим, хто орендує житло й у кого відбулися зміни в складі сім'ї. Для інших субсидіантів перерахунок проведуть автоматично, без повторного звернення.