друкувати


Іван Мірошніченко: Рейдерство сьогодні — це узаконений грабіж, який може зачепити кожного

12 серпня 2017, 07:32

Ініціатор створення ГО «Самооборона підприємців», народний депутат від «Самопомочі» Іван Мірошніченко відкидає політичні мотиви появи даної організації. Про це він заявив в ексклюзивному інтерв’ю AgroPolit.com.

Нагадаємо, що появою організації стало бажання людей захиститися в умовах зростаючого тиску рейдерів та правоохоронців та нереагування на ці випадки органів влади. Минулого місяця Україну сколихнула ситуація довкола с. Бережинка, де пролилася кров людей. Нині, за даними АФЗУ, вже зафіксовано 570 випадків рейдерства фермерських господарств. Минулого місяця бізнес звернувся до керівництва країни щодо протидії фактам рейдерства. Однак влада відреагувала мляво: антирейдерську комісію пообіцяли запустити лише восени.

Головна причина створення ГО «Самооборона підприємців» — служити людям, державі, захищати права виборців, тобто на всі 100% і навіть більше виконувати свою роботу», — пояснює  у інтерв’ю народний депутат.

За його словами, він планує й надалі «лишатися активним учасником в роботі ГО, допомагаючи виробникам і підприємцям долати тиск чиновників, силовиків, «ставити на місце» ‎рейдерів». Але буде ще один напрямок роботи в рамках «Самоборони  підприємців», пояснює Мірошніченко.

Ще одне важливе завдання — це законодавче урегулювання моментів, які дозволяють здійснювати тиск на бізнес. Дуже сподіваюся, що, маючи хороших учасників, прихильників та активну позицію, ми зможемо створити іншу культуру та систему відносин між бізнесом і владою. Але спочатку буде конфліктність. Та боротьба вже триває. Я планую розвивати «Самооборону підприємців» як широку платформу для людей одних цінностей, традицій та бажаючих боротися й працювати — навіть усупереч повній демотивацiï, яка створена владою», — пояснив він.

AgroPolit.com поцікавився у нардепа, чи не закінчиться його боротьба банальним очоленням рейдерського процесу. На це він відповів:

Якби я хотів очолити рейдерство, то ще б у с.Бережинка стояв під прапорами із рейдерами в погонах і закликав би селян поважати корумповану владу. Ви хоч раз це бачили? Ні. Жоден наш виїзд, жодна акція не відбувалися під прапором якоїсь політичної партії. Рейдерство сьогодні — це узаконений грабіж, який може зачепити кожного. Це ракова «пухлина». Якщо ми не  ліквідуємо її основу й «метастази», то вона розповзеться по всій країні. Цього не можна допустити, інакше завтра інфікованим може бути кожен», — пояснив він.

Нагадаємо, що ГО «Самооборона підприємців» допомагає відстоювати інтереси  підприємців у низці областей. Нещодавно завдяки, зокрема, її підтримці вигнали рейдерів із села Добре.