друкувати


Заборона руху кораблів через Керченську протоку завдасть збитків агрокомпаніям

10 серпня 2017, 17:12

Блокада Росією Керченської протоки негативно позначиться на діяльності ряду підприємств, в тому числі й аграрних. Так оцінив наслідки такого кроку з боку Росії на своїй сторінці в ФБ народний депутат  від «Батьківщини» Іван Крулько.

Нагадаємо, що 9 серпня російська влада тимчасово заборонила рух усіх кораблів та суден (окрім військових) через Керченську протоку у зв’язку з будівництвом мосту.

«Росія перекрила Керченську протоку в окупованому Криму для всіх судів крім суден військово-морського флоту Росії і кораблів федеральних органів безпеки Росії», - повідомляється в розпорядженні Адміністрації морських портів Чорного моря РФ, підписаному «капітаном морського порту Керч» Бессоновим А.В.

У нинішній провокації Росії, на жаль, постраждають насамперед українські аграрні та металургійні підприємства, які працюють через порти Маріуполя і Бердянська, експортуючи свою продукцію, і, які вже мають певні контрактні зобов’язання. А також ТЕЦи, яким через ці порти мало заходити імпортоване вугілля з метою забезпечення енергозапасів на зиму», - пояснює він.

Депутат вважає, що не технічні потреби у будівництві мосту через Керченську протоку стали причиною її блокування Росією.

Насправді, це частина війни Росії проти України, у цьому випадку - економічної війни. До речі, війна почалася ще задовго до збройної агресії в Криму і на Донбасі. Тільки її проявими були енергетична, економічна та інформаційна війни. Хоча в Керченські протоці не обходилося без провокацій. У 2003-му Росія почала будувати дамбу у напрямку острова Тузла, щоб змінити русло в Керченськй протоці і відібрати від України контроль над протокою, де проходили судна», - вважає  Іван Крулько.