друкувати


На кінець року в Україні може бути близько 665 ОТГ

9 серпня 2017, 16:29

На кінець поточного року в Україні може бути близько 665 об'єднаних територіальних громад. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко на своїй сторінці у Facebook.

Коментуючи ухвалення розпорядження Кабінету Міністрів України щодо уточнення перспективного плану формування територій громад Чернігівської області, Зубко повідомив, що сьогодні 250 громад очікують на рішення ЦВК щодо призначення місцевих виборів восени цього року.

«Якщо буде позитивне рішення ЦВК, на кінець року в Україні буде близько 665 громад», — підкреслив він.

Відповідно до внесених змін, уточнюється склад Борзнянської, Козелецької, Куликівської та Менської громад. Також перспективний план доповнюється Плисківською та Калинівською громадами. Поки не внесені Новобасанська й Бобровицька громади через судові процеси.

В Україні триває процес добровільного об’єднання громад. Тим громадам, які були обрані весною 2017 року, сьогоднішнім урядовим розпорядженням ми даємо можливість коректувати перспективний план, і таким чином затвердити прямі міжбюджетні відносини і розрахунки з держбюджетом», — зазначив Геннадій Зубко.