друкувати


Для боротьби з аграрним рейдерством будуть створені регіональні оперативні штаби

9 серпня 2017, 15:05

Для боротьби з аграрним рейдерством будуть створені регіональні оперативні штаби. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, що раніше постраждалі від дій рейдерів підприємці, громадські активісти та депутати анонсували створення платформи протидії рейдерству «Самооборона підприємців».

Віце-прем’єр-міністр повідомив, що сьогодні ухвалено відповідне протокольне рішення щодо створення регіональних оперативних штабів для боротьби з аграрним рейдерством.

Штаби працюватимуть у режимі оперативного реагування на спроби рейдерських захоплень земель або вирощеного фермерами урожаю. Голови ОДА разом із територіальними підрозділами Мін’юсту, МВС, Генпрокуратури, Держгеокадастру та представниками галузевих асоціацій мають створити штаби до 15 серпня. Координувати їхню діяльність буде урядова робоча група. Звітування перед Кабінетом Міністрів — кожні два тижні; 15 жовтня — остаточний звіт щодо ситуації та про міри протидії», — написав Геннадій Зубко.