друкувати


В інтересах аграріїв запровадили єдиний рахунок для сплати податків

9 серпня 2017, 15:27

Кабінет Міністрів України схвалив законопроект щодо запровадження єдиного рахунку сплати податків і зборів, єдиного соціального внеску для платників. Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України.

Платник податків за власним бажанням матиме право відкрити єдиний рахунок у Казначействі та використовувати для сплати податкових зобов’язань з податків та зборів, єдиного соціального внеску. Платник матиме можливість сплатити такі податкові зобов’язання, як податок на доходи фізичних осіб, податок на прибуток підприємств, рентну плату, екологічний податок та інші податки і збори, визначені нормами Податкового кодексу, та єдиний соціальний внесок.

Проте винятками є податок на додану вартість і акцизний податок з реалізації пального. Для цих двох податків, згідно з Податковим кодексом, функціонують системи електронного адміністрування.

Платник податку відкриватиме єдиний рахунок через електронний кабінет, що значно покращує умови сплати податків і зборів, єдиного соціального внеску.

Запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного соціального внеску — це виконання антикорупційного Закону 1797, який було напрацьовано разом із бізнесом, депутатами та громадськими експертами й ухвалено Верховною Радою минулого року», — пояснили у відомстві.

Нововведення має на меті спрощення процедури розрахунків платників податків, значне заощадження фінансових і часових витрат; зменшення кількості помилково або надміру сплачених грошових зобов’язань платником податків та уникнення непорозумінь зі зміною бюджетних рахунків, оскільки в електронному кабінеті платника податків будуть розміщені правильні реквізити рахунків, і спрощення ведення бізнесу та налагодження партнерських відносин між бізнесом та контролюючими органами.