друкувати


Андрій Ставніцер: силовики буквально збожеволіли

9 серпня 2017, 06:32

Український бізнес повинен об’єднатися і разом протистояти рейдерам, щоб вижити. Таку думку висловив засновник компаній «ТІС» і «МВ Карго» Андрій Ставніцер в інтерв'ю Latifundist.com.

Нагадаємо, що під час міжнародної конференції Grain Ukraine 2017 народний депутат «Самопоміч» Іван Мірошніченко закликав агробізнес підтримати звернення до керівництва країни щодо протидії фактам рейдерства.

«Якщо бізнес не піде себе захищати сьогодні, то завтра він помре. На жаль, це вже питання банального виживання. І стосується воно абсолютно всіх: і зерновиків, і трейдерів, і аграріїв. Силовики сьогодні буквально збожеволіли. Вони беруть список великих платників податків і рухаються по ньому згори вниз, застосовуючи найнеадекватніші методи: вриваючись на підприємства зі зброєю, виламуючи двері, влаштовуючи чорний PR людям там, де досить було просто запитати документи», — розповідає Андрій Ставніцер.

За його словами, «ТІС» постійно стикається з несподіваними запитами і претензіями від різних органів влади.

Тиск на бізнес є, і він посилюється», — додав він.

Також Андрій Ставніцер розповів, що восени 2016 року, коли збройні обшуки проводилися в офісах «ТІС», він збирав прес-конференцію і запрошував щонайменше 5 компаній вийти з ними.

Пішов тільки Risoil S. A. Напевно, хтось вважає, що домовлятися простіше і швидше», — говорить він.

Раніше повідомлялося, що в 2016 р. 13 терміналів постраждали від наїзду влади.