друкувати


АЧС дісталася південних областей України

8 серпня 2017, 18:20

Африканська чума свиней продовжує поширюватися територією України, захоплюючи все більше південних областей. Про це повідомляється на сайті Держпродспоживслужби.

На початку серпня нові випадки АЧС були зареєстровані в Харківській і Одеській областях. Так, в Харківській області (Близнюківський район) 2 серпня на території Надеждинського мисливського угіддя було виявлено труп дикого кабана.

В Одеській області (с. Новоселівка, Саратський район) 5 серпня в особистому підсобному господарстві зареєстровано загибель однієї свині. За дослідження відібраних проб біоматеріалу встановлено діагноз АЧС.

Раніше в Харківській області були встановлені два карантинних пости на автодорозі місто Валки — смт Нова Водолага на в'їзді та виїзді з Федорівки із цілодобовим чергуванням співробітників Нацполіціі і підрозділів Держпродспоживслужби району. Крім того, на постах встановили попереджувальні знаки з написом «Карантин», знаки обмеження швидкості та контролю.

Також були проведені обходи особистих господарств у Федорівці та селі Круглянка. За результатами обходів виявлено та вилучено у населення 34 свині. Всі вилучені в епізоотичному вогнищі тварини вбиті та спалені в місці, визначеному державною надзвичайною протиепізоотичною комісією.