друкувати


Фермерські господарства обробляють майже 5 млн га землі

9 серпня 2017, 07:32

Українські фермери обробляють 22,3 % (4,438 млн га) сільськогосподарських земель в Україні. Про це повідомила заступник міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова в ексклюзивному інтерв’ю AgroPolit.com.

Нагадаємо, що, за її словами, наступного року буде діяти нова державна програма бюджетної підтримки українського фермерства з бюджетом не менше 1 млрд грн.

За останніми даними, сьогодні в Україні працює 47 697 сільськогосподарських підприємств. Фермерства складають 70,6%. Сьогодні це найбільш переважаюча організаційно-правова форма господарювання на селі.

Замміністра розповіла, що за даними Держстату (від 1 листопада 2016 року), кількість діючих фермерських господарств становить 33682 одиниць. Вони обробляють 4,439 млн га землі.

Тобто, на одне господарство припадає в середньому близько 131,7 га сільськогосподарських угідь. Найбільша кількість фермерських господарств налічується у Запорізькій, Одеській, Миколаївській, Дніпропетровській, Херсонській, Кіровоградській областях. А найменша — у Рівненській, Івано-Франківській, Чернівецькій та Чернігівській областях», — підсумувала Олена Ковальова.