друкувати


Як аграріям отримати бюджетні дотації

8 серпня 2017, 16:46

Міністерство аграрної політики та продовольства України запустило відеоролик-інструкцію для аграріїв, які прагнуть розвивати свій бізнес. Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства України Максим Мартинюк на своїй сторінці у Facebook.

Відеоролик пояснює, хто і яким чином може отримати щомісячні дотації від держави на розвиток.

«Виділити кошти — це лише половина справи, завдання другого рівня — охопити програмою якомога більшу кількість сільгосптоваровиробників і зробити користування нею максимально комфортним і простим», — зазначив заступник міністра.

За словами Мартинюка, така ініціатива дозволить найбільш ефективно реалізувати державну програму, адже без доступного пояснення фермери навіть вникати не стануть, через минулий досвід проходження бюрократичних процедур.

Фермери (не тільки українські) в цілому не дуже дружньо ставляться до процедурних формальностей (особливо в період надвисокого навантаження в період жнив), тому необхідність заповнювати купу паперів і збирати довідки може поховати цю корисну ініціативу. Ми врахували це, тому процес отримання бюджетної допомоги є а) простим; б) швидким; в) вимагає мінімальної кількості документів», — підсумував Максим Мартинюк.