друкувати


В Україні запущена онлайн-платформа «За прозорі місцеві бюджети»

13 березня 2016, 14:31

В Україні запущена онлайн-платформа «За прозорі місцеві бюджети». В рамках платформи вже розміщений Індекс прозорості бюджетів, а також карта до нього, повідомляє ИзбирКом.

Перший Український Індекс прозорості, участі та доброчесності (Індекс ПУД) був складений на основі аналізу ситуації з оприлюдненням і затвердженням місцевих бюджетів в 17 містах України. Всі бажаючі можуть порівняти ситуацію з прозорістю бюджетного процесу в різних регіонах України, інформація по кожному з яких була зібрана по 17 показникам.

Серед міст, які стали предметом моніторингу та оцінки - як обласні центри (Київ, Одеса, Дніпропетровськ, Львів, Миколаїв, Чернігів, Черкаси, Чернівці, Суми, Івано-Франківськ, Сєвєродонецьк), так і міста і селища, де вдалося знайти громадських активістів , які були готові вчитися і здійснювати моніторинг місцевих бюджетів (Вознесенськ, Ізмаїл, Ковель, Чугуїв, Здолбунів, Білозерка).

Онлайн-платформа стане основним інтернет-ресурсом партнерства «За прозорі місцеві бюджети», використовуваним для розміщення всієї інформації про діяльність партнерства, нових методик і практик моніторингу місцевих бюджетів в Україні.

Адреса порталу - probudget.org.ua.