друкувати


Названо область-лідер із забезпечення земельними ділянками учасників АТО

7 серпня 2017, 11:32

Сьогодні Київська область є лідером із забезпечення земельними ділянками учасників АТО. Про це розповіла в ексклюзивному інтерв’ю АgroРolit.com начальник головного управління Держгеокадастру у Київській області Людмила Приходько.

За її словами, за три роки у Київській області було видано учасникам АТО близько 14 тис. дозволів на розробку документації землеустрою. Від початку ініціативи із забезпечення учасників АТО земельними ділянками до Держгеокадастру у Київській області звернулося близько 17 тис. осіб.

Проблем із поданням заяв у них бути не може, оскільки  для цього створено максимально комфортні умови. Для прийому учасників АТО виділено окреме приміщення, прийом заяв здійснюється за участю представника учасників АТО. Заявникам надаються всі необхідні роз’яснення, пропозиції щодо земельних ділянок із зарезервованих масивів для передачі учасникам АТО та членам сімей загиблих воїнів», — зазначила Приходько.

За її інформацією, більшість ділянок на Київщині було надано для індивідуального садівництва.

Площа таких ділянок набагато менша, ніж у середньому по країні — 0,12 га. У більшості регіонів не така складна ситуація з вільними землями, тому всі учасники АТО бажають отримати 2 га для ведення особистого селянського господарства. Але всі розуміють, що на сьогоднішній день відносно невелика кількість у відсотковому співвідношенні учасників АТО звернулися для реалізації свого права і ситуація стає дедалі напруженішою. На жаль, земель запасу, за рахунок яких можна було б забезпечити потреби всіх без винятку учасників АТО земельними ділянками для ведення особистого селянського господарства у межах норм безоплатної приватизації, в достатній кількості на сьогоднішній день на території Київської області немає», — підсумувала Людмила Приходько.