друкувати


Україна очолила рейтинг корупції

8 серпня 2017, 09:28

Україна очолила рейтинг корупції серед 41-ї країни світу. Про це повідомляє ZN.ua.

Згідно з даними міжнародного дослідження Ernst & Young, присвяченого ризикам шахрайства у Європі, на Близькому Сході, в Індії та Африці (EMEIA), 88% респондентів серед менеджерів українських компаній відповіли, що корупція широко поширена у бізнес-середовищі країни.

Водночас країнами з найнижчими проявами корупції виявилися Данія, Норвегія і Фінляндія.

Дослідження показує, 77% членів ради директорів або старших менеджерів стверджують, що вони могли б виправдати неетичну поведінку, щоб допомогти бізнесу вижити, причому кожен третій з них готовий запропонувати грошову винагороду в обмін на укладення або продовження контракту.

77% світових респондентів згодні з тим, що судове переслідування окремих осіб допоможе запобігти шахрайству, хабарництву та корупції серед керівників.

Компанія Ipsos MORI, яка займається міжнародними ринковими дослідженнями, у період із листопада 2016 року по січень 2017 року, на замовлення компанії EY провела 4100 інтерв'ю в 41-й країні регіону EMEIA. Інтерв'ю проводилися на рідних мовах респондентів у режимі он-лайн або під час особистих зустрічей. Серед респондентів — члени рад директорів, керівники середньої і вищої ланки, а також інші співробітники, котрі представляють компанії різних розмірів та різних галузей. Дослідження проводилося і в Україні, де було опитано 100 співробітників компаній.

За даними опитування Соціологічної групи «Рейтинг», проведеного в червні 2016 року, більшість українців (53%) знають про високий рівень корупції в країні із засобів масової інформації. При цьому 10% заявили, що в останній рік особисто давали хабарі, а 22% повідомили, що хабарі давали їхні родичі та знайомі.